Categories
Diverse

Hva du kan gjøre for å bli kvitt mus i vegger

Mus kan være et problem i veggene dine av en rekke årsaker. En mus vil gnage på ledningene dine og tygge gjennom gipsplaten for å forårsake skade på hjemmet ditt.1. Overføring av sykdommer som hantavirus og salmonella er også mulig. Som om ikke det var nok, lager mus i veggene enormt mye støy og forurenser mat og overflater.

Gjør tiltak hvis du mistenker at veggene dine har mus for å forhindre at de forårsaker mer skade eller sprer sykdom. Hvis du ønsker å bli kvitt mus på egenhånd, kan du utføre noen gjør-det-selv-metoder eller kontakte et skadedyrfirma. Uansett må problemet løses så raskt som mulig.

Hvordan ser mus ut?

En mus er en liten gnager som har en grå eller brun pels. Den har en spiss nese, lang hale og store ører. I motsetning til mennesker lever mus i åker, skog og til og med inne i hjemmene. Små åpninger i vegger eller gulv, som sprekker i gulvet, er vanlige inngangspunkter for mus. Reir kan bygges av isolasjon eller andre materialer som finnes i vegger, krypkjeller, loft eller garasjer.

Tilstedeværelsen av matkilder inne og ute tiltrekker mus. Disse matkildene kan omfatte:

Søppelområder som mus kan få tilgang til
Mus kommer inn i pantry og skaprom
Det er lett for mus å få tilgang til kjæledyrfôr hvis det utelates

Musene kan også tygge på ledninger eller andre deler av huset, noe som fører til skade. Å ha mus rundt kan være en alvorlig plage, men ikke bekymre deg! For å bli kvitt dem, er det flere alternativer.

Her er 5 tips for å fjerne mus fra vegger

Problemet med mus i vegger kan være en skikkelig plage, og å utrydde dem kan være vanskelig. Det er et par ting du kan gjøre for å musesikre hjemmet ditt og bli kvitt mus i veggene.
Veggene dine bør forsegles for å forhindre at mus kommer inn

I hjem og andre strukturer er mus notorisk vanskelige å holde utenfor. Til tross for sin lille størrelse, er de i stand til å skli gjennom utrolig trange rom. For å bygge et rede og begynne å avle i en bygning, kan mus presse seg gjennom et hull på størrelse med en krone.

Mus kommer inn i hjemmene ved å krype gjennom hull i vegger, under sidekledninger og rundt fundamenter. Hold hjemmet ditt fritt for sprekker og hull for å forhindre at mus kommer inn. Undersøk loftet og krypkjelleråpningene dine hvis du legger merke til at mus kommer inn i veggene dine. En lommelykt kan brukes til å lyse opp eventuelle ventilasjonsskader tydelig. Kan musene få tilgang til garasjen din? Hold garasjeporten tettet tett mot bakken og fri for hull og hull.

Bruk av sprayskum for å tette hjem mot mus er populært, men det er ikke ideelt for gnagerkontroll. Gnagere kan tygge rett gjennom sprayskum, for eksempel popcorn, så det holder ikke mus ute. Bruk stålull i stedet for skruer for å fylle ut hull eller fest nettinglapper over inngangspunkter. Sørg for at nettingen din har små hull som mus ikke kan passe gjennom 1/4 maskinvareklut bør gjøre susen.
Huseiere bør unngå å tiltrekke seg mus

Det er et bredt spekter av matkilder som mus tiltrekkes av. De opportunistiske materne vil spise alt de kan finne, noe som betyr at de vil spise nesten hva som helst.

Utendørs spiser mus:

-Insects
-Frukt og grønnsaker
-Seeds
-Compost
-Trash
Døde dyr og fugler (ewwww!)

En mus som kommer inn i hjemmet ditt vil spise all mat som er ute, for eksempel:

-Cereals
-Pet food
-Bread
-Cheese
-Meats

Å holde innendørs- og utendørsrom rene bidrar til å holde mus unna, så pass på at du ikke legger igjen matrester.

Husk i tillegg muligheten for vannkilder som tiltrekker mus til hjemmet ditt. Til slutt kan mus som trekkes til landskapet ditt ende opp med å flytte inn i huset ditt via vegger, krypkjeller osv. Mulige vannkilder inkluderer:

På tunet er dammer et vanlig vannarmatur
(Selv en vanningsslange) kan lekke
– Skadede eller lekkende rør
-Dyriske vannretter

Plasser feller

Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig det er å sjekke at du har å gjøre med mus fremfor rotter før du fortsetter. Det er umulig å bruke snapfeller og gi et dødelig slag til rotter, men det vil ikke gi et dødelig slag på rottene, men heller skremme dem og lære dem at feller er farlige. Det vil da være vanskeligere å eliminere feller siden de vil være på vakt mot alle feller.

Når du har et museproblem som er alvorlig. vurdere å bruke limfeller. Feller som disse anses ikke som humane, men andre feller krever regelmessig tømming og tilbakestilling før de kan fungere igjen. I det lange løp er limfeller svært nyttige for å fange flere mus før de må byttes ut.

Få en second opinion fra et lokalt skadedyrfirma hvis du ikke er sikker på om rottene er mus.

Ring proffene

Skadedyrfirmaer er best å ringe hvis du har spørsmål om museangrepet ditt, eller hvis du mistenker at gift eller kjemiske kontroller kan være nødvendig. Feil agnplassering utgjør en trussel for den lokale dyrepopulasjonen. Agnet bør oppbevares på låste, forankrede stasjoner slik at barn, kjæledyr og andre dyr ikke får tilgang til dem.