Categories
Diverse

Hva du skal gjøre hvis du har mus i veggene eller krypkjellerne

Boligbokser, loft, hems, vegginteriør og loft er vanlige gjemmesteder for mus. Det er noen mus som er i stand til å komme gjennom svært små åpninger i vegger, gulv og fundamenter. Det er ofte vanskelig å fjerne dem fra hjemmene når de først er introdusert.

Det er svært liten sjanse for at mus som lever innenfor vegger vil forlate reirene sine i løpet av dagslyset. Lydene av gnaging og klør indikerer deres tilstedeværelse. En huseier bør riktig identifisere musene sine som skadedyr før de forsøker utryddelse. Det er også vanlig at andre skadedyr lever innenfor vegger, og de kan kreve en tilpasset metode for å bli bekjempet.

Museangrep kan ofte oppdages av avføring og spor. I tillegg til vegger og gulv er det hull i fundamenter, gulv og tak. Under hekking og fôring skader mus treoverflater og menneskelige matkilder. Disse områdene er ofte markert med bitt eller tyggemerker fra mus.

Matsøkende gnagere dukker opp fra vegger. Ved hjelp av feller er huseiere i stand til å fange eller drepe mus på dette tidspunktet. Matagn kan også brukes av huseiere for å lokke mus ut av vegger. Det er tre typer feller som er tilgjengelig kommersielt: fjærbelastede feller, limfeller og levendefangstfeller. De vanligste er designet for å drepe fangede gnagere, mens andre krever at huseiere slipper ut mus utenfor.

Det er avgjørende at fellene plasseres riktig og i områder hvor mus sannsynligvis vil samles. Mange huseiere plasserer feller feil, noe som gjør dem ineffektive, og de kan også utgjøre en risiko for barn eller kjæledyr.

Det er best å søke tjenestene til et profesjonelt skadedyrbekjempelsesfirma hvis du ønsker å administrere mus.